Big bigger biggest

Penisweetjes

Penissen zijn er in alle soorten en maten. Mannen weten natuurlijk alles over hun eigen penis. Maar toch zijn er een aantal vragen die we regelmatig gesteld krijgen. We bespreken de meest voorkomende.

Hoe lang is een penis?
Gemiddeld is een slappe penis tussen de 7 en 8 cm lang. In erectie is dit tussen de 12 en 13 cm. De omtrek van een gemiddelde slappe penis is rond de 9,31 cm. In erectie is dit gemiddeld 11,66 cm. De grootste penis ooit gemeten is 48.2 cm lang.

Wat is een micropenis?
Een micropenis is een volwassen penis die kleinere is dan 3,8 cm. Dit komt gelukkig maar bij 0,6% van de mannen voor. Kinderen waarbij dit op tijd vastgesteld wordt kunnen door hormoonbehandelingen toch een grotere penis laten groeien. Volwassen mannen met een micropenis kunnen deze niet vergroten tot de gemiddelde maat. Wel kan er enkele centimeters gewonnen worden door een middel zoals Penis XL.

Wat is een bloedlul en een vleeslul?
Een bloedpenis of bloedlul is in slappe toestand veel kleiner dan in erectie. Tijdens stimulatie van de penis stroomt er veel bloed in de penis waardoor deze aanzienlijk groter wordt. Een vleespenis of vleeslul bestaat vooral uit vlees en spieren. Deze wordt niet veel groter tijdens een erectie.

Maakt de maat van de penis uit voor een vrouw?
Voor vrouwen die van een vaginaal orgasme houden is de breedte van de penis belangrijk. De opening van de vagina heeft namelijk de meeste zenuwuiteinden en is dus gevoeliger. Vrouwen die liever een orgasme door stimulatie van hun G-spot willen beleven geven de voorkeur aan een lange penis.

Hoe lang moet je penis zijn om een vrouw te verwennen?
De gemiddelde vagina is 9 cm diep dus aan een gemiddelde penis van 13 cm heb je in principe genoeg. Natuurlijk doen een paar extra centimeters meer voor je seksleven. Een grote penis maak nou eenmaal meer indruk dan een kleine, je zult je partner sneller opgewonden krijgen.

Is het erg als je penis krom is?
De meeste penissen gaan in erectie wat omhoog staan. De ene penis wat meer dan de andere. Er zijn zelfs penissen die in een kromme boog omhoog staan of wat naar links of rechts afwijken. Tijdens de seks is dit meestal geen probleem. Vrouwen die van inwendige stimulatie houden kunnen hier zelfs extra van genieten. De penis kan door zijn kromming namelijk gemakkelijk haar G-spot raken. Dit is een extra gevoelig plekje wat iets omhoog in de vagina ligt.

Wat is een halve of onvolledige erectie?
Tijdens het krijgen van een erectie stroomt er eerst bloed in de basis van de penis en daarna in de eikel. Wanneer er niet genoeg bloed in de penis stroomt om ook de eikel te vullen wordt de penis niet volledig hard. We spreken dan van een halve of onvolledige erectie.

Wordt je penis langer van pijpen?
Uit onderzoek is gebleken dan een penis stijver en langer wordt tijdens orale seks dan normale seks of masturbatie. Deze lengte zal niet blijvend zijn. Wel is bewezen dat regelmatige stimulatie zorgt voor een grotere penis. De bloedvaten en zwellichamen in de penis rekken wat op waardoor meer bloed naar de penis kan stromen. Penis XL kan dit proces extra stimuleren.

Hoe ontwikkeld de penis zich in de baarmoeder?
In de baarmoeder ontwikkeld een foetus eerst een clitoris. Pas wanneer het kind uitgroeit tot een jongetje groeit de clitoris uit tot een penis. Een zeldzame keer wordt een man geboren met twee penissen. Deze afwijking heet diphallus of peniele duplicatie.

Is een ochtend erectie normaal?
Voor een nachtelijke of ochtenderectie is geen seksuele prikkeling of fantasie nodig. De meeste mannen krijgen ’s nachts 3 tot 5 erecties van 15 tot 30 minuten. Dit gebeurd vooral tijdens de REM-slaap. Het lichaam is dan totaal ontspannen. Ook de aderen in de penis ontspannen en er stroomt gemakkelijk veel bloed in. Door veel bloed wordt de penis hard en ontstaat er een erectie. Ook ’s morgens vlak voor het wakker worden is het lichaam totaal ontspannen en kan een erectie ontstaan. Na het ontwaken zal de erectie weer afnemen.

Hoe zit de penis aan het lichaam vast?
Wat je van de penis kunt zien is niet de totale penis. Een penis heeft de vorm van een boemerang. De wortel van de penis is opgetrokken in de bekken en bevestigd aan het schaambeen.

Kan een penis breken?
Tijdens de seks kan een penis in erectie heel ver buigen. Wanneer een stijve penis te ver doorbuigt of dubbel vouwt kan er een penisbreuk ontstaan. Dit is echter geen echte breuk want een penis heeft geen bot. Wel zit de penis vol zwellichamen die beschadigd kunnen raken. Bij een penisbreuk wordt meestal zes weken rust voorgeschreven en een penisspalk.

Wat is het meest gevoelige deel van de penis?
Het gevoeligste plekje van de penis is de onderkant van de eikel. Ook lopen er veel zenuwuiteinden in de naad die aan de onderkant recht over de penis loopt.

Zit er meer gevoel in een besneden penis?
Wereldwijd is 1 op de 6 mannen besneden. Een besneden of onbesneden penis geeft voor een vrouw het zelfde gevoel. Een man met een besneden penis kan zelf meer gevoel ervaren doordat er geen voorhuid over de eikel zit. Wel komt het bij veel besneden mannen voor dat ze eelt ontwikkelen op de eikel door het schuren langs ondergoed. Hierdoor wordt het gevoel in de eikel minder.

Hoe lang duurt een gemiddeld orgasme?
Een gemiddeld orgasme van een man duurt ongeveer zes seconde. Bij een vrouw is dit 23 seconde. Met Penis XL kan een man een extra intens orgasme beleven die vele malen langer aanhoudt dan normaal.

Heeft roken invloed op de penis?
Roken vermindert de bloeddoorstroming naar de penis. Er ontstaan eerder erectieproblemen. Ook kan de penis tot 1 cm krimpen.

Waarom is de huid van de penis donkerder?
De huid van de penis is vaak donkerder dan de rest van het lichaam. Dit komt vooral doordat jongens tijdens de pubertijd veel masturberen. Door dit tijdens de groei en rijping van de penis vaak te doen wordt de huid ruwer en kleurt donkerder.